Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2010 11:39 - НЦИОМ: 53% от българите одобряват действията на полицията
Автор: photon Категория: Новини   
Прочетен: 1169 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 02.06.2010 12:00




53% от българите одобряват работата на МВР, обобщи директорът на Националния център за изучаване на общественото мнение Лидия Йорданова.


Какво точно одобриха в действията на полицията те 53%? Спря корупцията сред катаджиите ли? Да речем, че това е дълъг и бавен процес и не става за една година. Да попитам друго тогава. Колко пъти видяхте задръстване и неработещ светофар с полицай наоколо. А колко пъти видяхте тоз орган (на властта) да си размаха палката и разчисти задръстването? Нула пъти. Примери ли? Ами разходете се след месец като заприиждат мустакатите „германци“ със забрадените си съпруги до караулката след Люлин. Ситуацията е сладка. Задръстването е до метро, че и по натам. Натоварен е само този път и частично обратната посока. А органа си бърка в носа и чака някой заблудил се „германец“, че да го „глоби“. Е тва ли одобряват? Или може би одобряват действията на полицията при дребните кражби? Някой да е чул за намерен касетофон след обир на кола? Или за намерен телевизор или лап топ след обир на апартамент? А някой да е ходил да съобщава за такъв обир?

 

И какъв е извода? Явно нас тази ситуация ни устройва. И то перфектно. Или поне 53% от нас ги устройва. А кои са тия 53%? Да вярно е, че престъпници+полицай сигурно са близко до тоз процент. Тогава бих се успокоил. Но не би. Ето ги кои са:

Над средното е одобрението към работата на полицията сред възрастните хора, сред ниско образованите хора и сред живеещите в провинцията.

Демек разните там хорица дето си нямат много много взимане даване с органа. А за другите дето си имат и одобряват ( ниско образованите хора) няма също нищо странно. Те се кефят да не ходят на ГТП. Тях ги устройва като пият две ракии да се метнат на колата и да бутнат 20 кинта ако ги хванат. Устройва ги даже идеално. Те и без тва от полицията нищо не чакат. Тя по- скоро им е пречка. Е как тогава няма да одобряват бездействието и?

 

Тази действителност относно полицията спокойно може да се прехвърли и към всички останали институции в милата ни държава. И тук можем да си направим финалният извод. Ние се кефим на държавата ни. Харесва ни обществото в което живеем. Щото ако не беше така нямаше да има такава подкрепа.

 

Така, че никакво мрънкане. Щото то се случва само в частните случай когато не ни изнася. Иначе хаоса си го искаме, държим на него, че даже си го и одобряваме.


Новината



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: photon
Категория: Други
Прочетен: 81089
Постинги: 38
Коментари: 25
Гласове: 102
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930